Followers

Thursday, May 31, 2012

Kecantikan Asas Wajib kepada Semua Wanita..


Kecantikan & wanita tidak dapat dipisahkan ini kerana ianya adalah sebahagian keperluan setiap wanita.
Cantik pada dasarnya bukan sahaja pada luaran tetapi dalaman juga amat penting.
Sepanjang saya bekerjasama bersama wanita,,
Apa yang biasa saya temui adalah masalah mengenai kecantikan dari faktor-faktor yang berbeza.
Kebanyakan generasi zaman kini lebih kepada Generasi Y sebanyak 83% dari lingkungan tahun 1980-1990 & mereka juga adalah generasi yang sukakan sesuatu yang lebih murah tetapi berkualiti & mudah serta cepat!
Sememangnya kebanyakan pelanggan saya juga adalah dari golongan sebaya tetapi tidak kurang juga sebahagian pelanggan dari Generasi X sebanyak 17% sahaja yang mungkin peka pada kecantikan kulit wajah.
Bagi Generasi X mereka bukan tidak menjaga seperti Generasi Y, tetapi faktor masa, umur & mungkin bagi mereka kecantikan tidak lagi perlu dititik beratkan.


Kebanyakan wanita zaman moden masa kini bukanlah lagi seperti wanita zaman kuno dahulu yang hanya duduk di dalam gua mereka mempunyai kerjaya walaupun hanya di rumah WOW sungguh saya terpesona melihat wanita yang mementingkan masa kepada keluarga.
Perlu diingatkan kepada diri saya sendiri agar menjaga kecantikan kulit lebih penting berbanding bersolek berlebih-lebihan untuk tujuan yang tidak elok.


Apa kebiasaannya yang wajib saya cadangkan kepada semua & perlu utk muka:

OIL FREE EYE MAKEUP REMOVER 110ml RM60,
CLEANSER 113g RM68,
MASK 113g RM80,
FRESHENER 147ml RM68,
HYDRATE/ MOISTURIZER 88ml RM80,

FOUNDATION 29ml RM70.
*Beauty Consultant akan memberikan produk mengikut jenis kulit & jenis tona kulit yang bersesuaian mengikut setiap individu itu.

SETIAP PEMBELIAN DALAM 1 RESIT:-
RM350 KE ATAS ANDA AKAN DIBERIKAN HADIAH BERNILAI RM50-CREME LIPSTICK.
RM550 KE ATAS ANDA AKAN DIBERIKAN HADIAH BERNILAI RM100-CREME LIPSTICK & MK COMPACT.
RM800 KE ATAS ANDA AKAN DIBERIKAN HADIAH BERNILAI RM200-CREME LIPSTICK, MK MINI COMPACT INC MINERAL EYE COLOUR 3pcs.

*Semua produk boleh tahan sehingga 7 bulan...
kecuali cleanser n freshener mgkin 3-5 bln mgikut kekerapan pggunaan setiap individu tak mahal & sama apa yang anda guna untuk produk muka sebelum ini kimia-berbuih yang anda beli tanpa tau apa kandungan produk, kegunaan yang betul, consultation percuma & jaminan....

http://www.marykay.com.my/botanical_effects_skin_care.aspx

Sunday, May 20, 2012

Khasiat Botanical Effect Mary Kay..




Mary Kay Botanical Effects Skin Care, produk terbaru Mary Kay telah berada di Malaysia. Produk sedia ada! Packaging yang menarik, lebih mesra alam dan yang pasti akan membuatkan kulit anda terSENYUM :)



Kelebihan yang ketara :
  • Adunan botani yang dikhususkan untuk memberikan faedah holistik bagi menyerlahkan kulit sihat dan berseri.
  • Mengandungi kompleks botani kaya antioksidan yang baik untuk kulit anda.
  • Formula yang dikhususkan untuk semua jenis kulit supaya berasa seimbang dan dipulihkan.
  • Rejimen yang mudah dan harga yang berpatutan.
  • Bebas daripada pewarna sintetik atau wangian tambahan.
Formula Set ini nampaknya berbeza dari segi bahan botani yang digunakan berbanding Set Botanical terdahulu. Walau bagaimanapun, khasiat dan impaknya mestilah sama dan lebih lagi! Mari kita lihat bahan-bahan botani yang digunakan.

2 Bahan botani yang ekslusif yang bermanfaat untuk semua jenis kulit :
Silymarin dan Luo Han Gou iaitu bahan antioksidan berkuasa yang dapat membantu mempertahan kulit daripada kerosakan persekitaran, membantu menenangkan dan melegakan kulit.
Klik gambar di bawah untuk membesarkannya dan baca seterusnya bagi setiap jenis kulit; Kulit Kering, Normal dan Berminyak.



Setiap daripada kita memang mempunyai kulit yang berbeza-beza dan unik.
Sebab itulah produk Mary Kay amat memahami dan menghasilkan produk-produk yang telah menjalani beribu-ribu ujian bagi kesesuaian dan faedah pelanggan.

Terdapat 2 langkah asas iaitu 3-in-1 Cleanse dan Hydrate berharga hanya RM148 manakala untuk mendapatkan hasil yang lebih adalah lebih baik menambah Booster Set iaitu Cleanser, Mask, Freshener dan Moisturizer berharga RM296 untuk penggunaan 7 bulan lebih.
Kebaikan setiap jenis (3-in-1 Cleanse, Hydrater, Freshener dan Masker) mengikut setiap jenis kulit (Kulit Kering, Normal dan Berminyak) adalah seperti di gambar di bawah.


Untuk mengetahui "Adakah Kulit Anda Tersenyum?" Sila jawab soalan-soalan berikut :)
Call me dyaromantika@yahoo.com

Saturday, May 5, 2012

Makeup Mary Kay pilihan Selebriti Terkenal Hollywod ..





Yes celebrities use Mary Kay. One of the best products on the market.


KRISTEN BELL
Blue is the New Black 

Eyes: 
First apply Sweet Cream just under the brow and on the inside corner of the eye.
Next apply Blue Metal from the upper lash line to the crease.
Then apply Eyeliner in Navy on the upper and lower lash lines. Finish with Ultimate Mascara in Black.

Cheeks: 
Sweep Shy Blush on the apples of the cheeks.

Lips:
Finish this look with Coral Rose lipgloss.


JESSICA ALBA
Rocking Red Lips 

Eyes:
Apply Sweet Cream along the brow bone and on the lid from the lash line to the crease.
With Eyeliner in Black line upper lid thickening at outside corner.
Next take Liquid Liner in Black and draw over the line just created.
Finally apply Ultimate Mascara in Black.

Cheeks:
Apply Strawberry Cream to the apples of the cheeks.

Lips:
Line lips with Red Lipliner.
Apply Lipstick in Red.
Finish with Starry Lipgloss.



HAYDEN PANETTIERE
Get Glowing 

Eyes:
Apply Crystalline under the brow and on the inside corner of the eye.
Apply Amber Blaze just above the crease and blend with Crystalline.
Next apply Precious Pink from the upper lash line to the crease and blend with Amber Blaze.
Line Eyes with Black Eyeliner and finish with Ultimate Mascara in Black.

Cheeks:
Sweep Shy Blush along the cheek bones.
Lightly apply Bronze Highlighting Powder in Desert Sun to cheeks, forehead and chin.

Lips:
Apply Lipstick in Sunburst.
Then finish with Lipgloss in Melon Sorbet


JENNIFER LOPEZ
Smokin' in Green 

Eyes:
Apply Sweet Cream under the brow.
Then apply Honey Spice just above the crease and blend with Sweet Cream.
Next apply Ivy Garden along the upper and lower lash line concentrating on the outside corner.
Finish with Ultimate Mascara in Black.

Cheeks:
Sweep Shy Blush along the cheek bones.

Lips:
Apply Lipstick in Apricot Glaze.
Then finish with Pink Diamonds Lipgloss



KEIRA KNIGHTLEY
Be bold in fuchia 

Eyes:
Start by applying Moonstone under the brow and on the inner corner of the eye.
Next line the eyes all the way around with Black Eyeliner. Go over bottom lash line again with liner.
Finish with Ultimate Mascara in Black

Cheeks:
Sweep Bold Berry along cheek bones.

Lips:
Apply Lipstick in Hibiscus.
Finish with Lipgloss in Coral Rose.



RIHANNA 

Bringin' Back the 80's

Eyes:
First apply Sweet Cream just under the brow.
Next apply Precious Pink just above the crease and blend with Sweet Cream.
Apply Blue Metal from upper lash line to crease and blend with Precious Pink.
Line eye all the way around in Black. Thicken the line at the outer corners of the eye.
Finish with Ultimate Mascara in Black.

Cheeks:
Sweep Bold Berry along the cheek bones.

Lips:
Apply Pink Melon Lipstick.
Then finish with Pink Diamonds Lipgloss to add some shimmer to your lips.

Selebriti Terkenal Hollywood & Skin Care, Makeup Mary Kay~


Mary Kay in Canada Celebrity Makeover


See your favorite celebrities with no make up before and after. Using the latest in mary Kay makeup and skin care products, find out all the tips and tricks from Mary Kay Canada makeup artist Anne Lelievre's celebrity makeover.

Mary Kay In Canada Celebrity Makeover #1: Beyoncé Knowles


BeyoncĂ© would look great with Mary Kay in Canada makeup. First we would cleanse her skin using our Mary Kay TimeWise® 3-in-1 Cleanser and then hydrate it with our Mary Kay TimeWise® Age-Fighting Moisturizer. She would need a Bronze 1 Mary Kay® Concealer to cover her imperfections. It can be applied for pimples and under eye circles with a lip brush. We would then apply Bronze 500 Mary Kay LiquidFoundation. After applying Mary Kay® Eye Primer, we would use Precious Pink Mary Kay® Mineral Eye Color all over her eyelid and Sweet Plum and Coal Mary Kay®Mineral Eye Color on her lower eyelid along with Mary Kay® Eye Liner in Black. We would complete her eyes with the Ultimate Mascara in Black. As for her cheeks, Bold Berry Mary Kay® Mineral Cheek Color would look great! To finish: Raspberry Ice Mary Kay® Liquid Lip Color and a touch of Bronze 1 Mary Kay® Sheer Mineral Pressed Powderall over her face.


Mary Kay products she should use on a daily basis according to her age -TimeWise® Age-Fighting Eye cream, TimeWise Body™ Targeted-Action® Toning Lotion
Mary Kay products she should use on a weekly basis according to her age -TimeWise® Microdermabrasion Set



Mary Kay In Canada Celebrity Makeover #2: Pamela Anderson



Pamela would look great with Mary Kay in Canada makeup. First we would cleanse her skin using our Mary Kay TimeWise® 3-in-1 Cleanser and then hydrate it with our Mary Kay TimeWise® Age-Fighting Moisturizer. She would need a Beige 2 Mary Kay® Concealer to cover her imperfections. It can be applied for pimples and under eye circles with a lip brush. We would then apply Beige 404 Mary Kay Liquid Foundation. After applying Mary Kay® Eye Primer, we would use Moonstone Mary Kay® Mineral Eye Color all over her eyelid and Blue Metal and Granite Mary Kay® Mineral Eye Color on her lower eyelid along with Mary Kay® Eye Liner in Black. We would complete her eyes with the Ultimate Mascara in Black. As for her cheeks, Strawberry Cream Mary Kay® Mineral Cheek Color would look great! To finish: Sheer Blush Mary Kay® Creme Lipstick and a touch of Bronze 1 Mary Kay® Loose Powder all over her face. Mary Kay products she should use on a daily basis according to her age - TimeWise® Age-Fighting Eye cream, TimeWise® Firming Eye Cream, TimeWise® Miracle Set, TimeWise® Age-Fighting Lip Primer, TimeWise Body™ Targeted-Action® Toning Lotion
Mary Kay products she should use on a weekly basis according to her age -TimeWise® Microdermabrasion Set
Mary Kay products she should use on a monthly basis according to her age -TimeWise® Replenishing Serum+C



Mary Kay In Canada Celebrity Makeover #3: Jessica Alba 


Jessica would look great with Mary Kay in Canada makeup. First we would cleanse her skin using our Mary Kay TimeWise® 3-in-1 Cleanserand then hydrate it with our Mary Kay TimeWise® Age-Fighting Moisturizer. She would need a Beige 2 Mary Kay® Concealer to cover her imperfections. It can be applied for pimples and under eye circles with a lip brush. We would then apply Beige 404 Liquid Foundation. After applying Mary Kay® Eye Primer, we would use Bronze 1 Mary Kay® Loose Powderall over her eyelids along with Mary Kay® Eye Liner in Black. We would complete her eyes with the Ultimate Mascara in Black. As for her cheeks, Shy Blush Mary Kay® Mineral Cheek Color would look great! To finish: Red or Gingerbread Mary Kay® Creme Lipstick and a touch of Bronze 1 Mary Kay® Loose Powder all over her face. Mary Kay products she should use on a daily basis according to her age -TimeWise® Age-Fighting Eye cream, TimeWise Body™ Targeted-Action® Toning Lotion
Mary Kay products she should use on a weekly basis according to her age -TimeWise® Microdermabrasion Set


Mary Kay In Canada Celebrity Makeover #4: Ashanti



Ashanti would look great with Mary Kay in Canada makeup. First we would cleanse her skin using our Mary Kay TimeWise® 3-in-1 Cleanser and then hydrate it with our Mary Kay TimeWise® Age-Fighting Moisturizer. She would need a Bronze 1 Mary Kay® Concealer to cover her imperfections. It can be applied for pimples and under eye circles with a lip brush. We would then apply Bronze 500 Liquid Foundation. After applying Mary Kay® Eye Primer, we would use Sweet Cream Mary Kay®Mineral Eye Colorall over her eyelid and Blue Metal and Lemongrass Mary Kay®Mineral Eye Color on her lower eyelid along with Mary Kay® Eye Liner in Black. We would complete her eyes with the Ultimate Mascarain Black. As for her cheeks, Sparkling Cider Mary Kay® Mineral Cheek Color would look great! To finish: Raspberry Ice and Malted Mary Kay® Liquid Lip Colors and a touch of Bronze 1 Mary Kay® Loose Powder all over her face. Mary Kay products she should use on a daily basis according to her age - TimeWise® Age-Fighting Eye cream, TimeWise Body™ Targeted-Action® Toning Lotion
Mary Kay products she should use on a weekly basis according to her age -TimeWise® Microdermabrasion Set



Mary Kay In Canada Celebrity Makeover #5: Jennifer Lopez


Jennifer would look great with Mary Kay in Canada makeup. First we would cleanse her skin using our Mary Kay TimeWise® 3-in-1 Cleanser and then hydrate it with our Mary Kay TimeWise® Age-Fighting Moisturizer. She would need a Beige 2 Mary Kay®Concealer to cover her imperfections. It can be applied for pimples and under eye circles with a lip brush. We would then apply Beige 404 Mary Kay Liquid Foundation. After applying Mary Kay® Eye Primer, we would use Moonstone Mary Kay® Mineral Eye Color all over her eyelid and Silky Caramel, Hazelnut and Espresso Mary Kay® Mineral Eye Color on her lower eyelid along with Mary Kay® Eye Liner in Black. We would complete her eyes with the Ultimate Mascara in Black. As for her cheeks, Shy Blush Mary Kay® Mineral Cheek Color would look great! To finish: Malted Mary Kay® Liquid Lip Color, Neutral Mary Kay® Lip Liner and a touch of Bronze 1 Mary Kay® Loose Powder all over her face.

Mary Kay products she should use on a weekly basis according to her age -TimeWise® Microdermabrasion Set
Mary Kay products she should use on a monthly basis according to her age -TimeWise® Replenishing Serum+C



Check often for celebrity makeover updates.

TERIMA KASIH kerana PERCAYAKAN saya! SMILE SKIN ;)






Salam pada semua pembaca sekalian,,


Saya nak kongsikan beberapa tindak balas pengguna Mary Kay yang percayakan nasihat saya sebagai Beauty Consultant Mary Kay yang berpengalaman hampir 3 tahun membantu wanita juga teman-teman lain dengan menggunakan produk yang baik & penggunaan produk yang betul untuk kulit wajah..





Ini cerita kita...


Siti seorang pelajar lagi sebaya dengan usia saya 23 tahun & muda.
Dia teruja setiap kali melihat produk Mary Kay katanya.
Akhirnya rezeki kami dapat juga berjumpa bersua muka...

Sebelum ini pernah menggunakan produk sabun buku berbuih tahan mengantuk & beliau juga menjualkan pada kawan-kawan.
Siti ingat ya janji awak xakan sesekali menggunakan produk berbuih (kimia) lagi...
Kelas santai di rumah umie saya pada tengahari Jumaat yang mulia.. :)



*Perbualan selepas diberi consultation percuma dari saya.. 


Siti Araffah Mohd Hatta-4 Mei Jumaat 8.04pm
 thank u dya, bg ilmu tentang kulit n kecantikan.... teruja sangat td..... xpenah pulak dapat lynn mcm td.....good teacher la u ni...... hehehe..... my bf ckp, hilman comel sangat..... bile die cium hilman, hilman buat muke tercengang.... hehehe.... cute......


teruja nk try mary kay..... rasa terhutang budi sangat ngn awak td.... thank u so much dya......


Ok je ct ppe msg je dya kt sni @ trus direct call jgn bpaaling arah kepada yg lain ok ikut je nsht dya.
Insylh dya bntu awk mana tau lps nie boleh jd usahawan mcm dya jgk pd usia mudakan mggunakan prdct yg btul tau..


heheheh..... thank u dya..... kite dah masuk duit dah..... okey saya ikut nasihat awak..... thnak u.... saya xkn guna produk lain dah......


salam, dya, nk tanya sket...... kalau pas kite cuci muka n bersihkn dengan tisu kain yg awak bg tu, kalo lepas tu, siram muka ngn air boleh ker...?


actly lps pki cleanser kt 5 dot uka n bshkn la n strt cuci muka
bilas dgn facail cloth kena rendam n perah
xpyh bilas lg dgn air bls dgn facial cloth je 2-3 kl


oh, okey2.....
dah 2 kali pakai ikut mcm mana yg awak ckp semalam tu, muke saya okey sket before jumpe awak.... kalo x, rasa terbakar je muka


ok good.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Perbualan antara saya & pengguna Mary Kay tahun lepas jumpa beliau di dalam kelas penampilan diri... 
Penggunaan produk pengelupasan cahaya whitening & sewaktu dengannya...
Saya cuba untuk membantu sehabis baik insyallah..


Farah Fahsya 4 Mei Jumaat 7.44pm
salam dya, ape kaba? sbnrnye frh dh 3 bln stop mary kay, sbb mls. haishh. skrg plak wat bisnes restoran, mmg mls la. tp tibe2 hr ni cm nk pakai balik mary kay. tgk cermin muke dh terbakar, kendur kusam. mmg xleh jd ni. dh x cun. stok lame frh byk lg, cume facial wash je dh abes, so frh nk order facial wash je, mggu dpn dya leh pos x? nnt frh bank in duit.


Hi farah haa 2la nape xjagaa muka farah cantik tau ruginya xjaga sayang sgt2...


farah tau frh cantik.. hahaha. tah la ade perangai mls nk jaga kdg2. bleh pos x next wk?


boleh kena tau prdct ape farah pakai slps mk skrg?
**Selepas saya mengetahui produk apakah yang digunakan oleh farah barulah saya dapat nasihatkan beliau & memberikan produk yang betul mengikut budjetnya..



Call me for appoitment trial product @ Skin Care Class
dyaromantika@yahoo.com